Senaste nytt från forskningsvärlden

Här samlar vi de senaste resultaten från hästvärlden.

Forskning och utveckling

Nyheter från Sveriges Lantbruksuniversitet

  • PlantLink fyller 10 år, och detta firar vi med en PlantLink -dag på tema : "En titt på de senaste 10 åren och in i framtiden”. Vi firar på måndag den 27 september på Kulturen i centrala Lund (eller online om du anmält dig).
  • Under onsdagen fick Tove Fall, Årets SLU-alumn, ta emot sitt pris vid en direktsänd ceremoni från Ultuna campus. Tove började sin akademiska resa som veterinärstudent vid SLU 1998.
  • Nudging och medborgardeltagande är två populära strategier för att göra människors livsstilar mer hållbara. Forskare i miljökommunikation vid Institutionen för stad och land har analyserat de två strategierna och förespråkar en kombination av de båda. Forskarna har tillsammans med praktiker också tagit fram ett dokument som ska utgöra ett stöd för hållbar stadsplanering.
  • Globalt orsakar jordbruket ungefär en tredjedel av alla växthusgaser. I Europa kommer nästan 70% av alla EU:s utsläpp av växthusgaser inom jordbruket från boskapsbaserat jordbruk.
  • Djupt grundvatten är extremt näringsfattigt, men det finns liv där. Ett mikrobsamhälle som tillväxer i ”utbrott” och sedan går i vila, och som består av arter som är väldigt olika men samarbetar, tycks vara nyckeln för överlevnad i denna extrema miljö. Det visar ett forskarlag som har utnyttjat dna-teknik och vatten från underjordiska observatorier i […]